Home Wie zijn wij? Projecten Actueel Publicaties Praktische info Associes

Marita Tolman

Marita is sociaal psycholoog en sinds november 2009 werkzaam bij Publicarea. Als adviseur leidt zij zelfstandig verschillende samenwerkingsprojecten en onderzoeksopdrachten op het snijvlak van wonen, welzijn, zorg en openbare ruimte. Haar rol varieert van projectleider, sociaal wetenschappelijk onderzoeker tot beleidsadviseur.

 

Marita heeft in haar projecten vooral aandacht voor hoe publieke organisaties op buurtniveau de handen ineen kunnen slaan om zorg, welzijn en wonen op een goede, en voor de gebruikers prettige, manier te regelen. Hoe zou de ontwikkeling van ouderenhuisvesting naar de toekomst toe moeten zijn? En op welke manier kun je omgaan met preventie, ontmoetingen tussen verschillende doelgroepen in de buurt en bereikbaarheid? Een ander speerpunt in de projecten van Marita is participatie van gebruikers in de planvorming voor zorginstellingen, maar ook in het inrichten, onderhouden en beheren van de openbare ruimte.

Dat Marita een sportieve mentaliteit heeft en organisatorisch onderlegd is zie je terug in haar betrokkenheid in het organiseren van activiteiten en evenementen voor de hockeyclub waar zij in het eerste dameselftal speelt.

Met behulp van haar enthousiasme, kennis, betrokkenheid en doorzettingsvermogen lukt het Marita om projecten voor alle betrokkenen tot een bevredigend eindresultaat te leiden.

Zie: Zorgschouwen, Voorbeeldproject Postzegelparken, Stichting Postzegelparken en Samen voor de Buurt.

maritatolman@publicarea.nl