Home Wie zijn wij? Projecten Actueel Publicaties Praktische info Associes

Nieuwsarchief

7 november 2014

Hetti Willemse in EenVandaag. Rond de commotie over de zorg in de verpleeghuizen is ook de mening van zorgvisite gevraagd. In het programma van Een Vandaag geeft Hetti Willemse een toelichting. De uitzending vindt u hier.

 

9 september 2014

Voor Fonds Bijzonder Noden Amsterdam organiseert Publicarea een besloten bijeenkomst voor convenanthouders in het Maagdenhuis.

 

22 november 2013: 'En toen leefden zij nog goed en tevreden' in de media

De verschijning van het nieuwe boek van de hand van Hetti Willemse en Tineke van den Klinkenberg is in de media onder de aandacht gebracht.

Interview Hetti Willemse in Zorgvisie

Artikel 50pluswereld

 

19 november 2013: presentatie boek ïn de Tweede Kamer

Hetti Willemse en Tineke van den Klinkenberg hebben een nieuw boek geschreven: ‘En zij leefden nog goed en tevreden. Hoe de bureaucratie bijdraagt aan een betere ouderenzorg’. De eerste exemplaren van het boek zullen op 19 november aan drie Tweede Kamerleden gepresenteerd worden. Bas van 't Wout (VVD), Vera Bergkamp (D66) en Otwin van Dijk (PvdA) zullen het boek in ontvangst nemen. Een exemplaar kunt u nu alvast bestellen via info@publicarea.nl

De prijs bedraagt € 19,95, bij bestelling voor 1 december aanstaande ontvangt u 10% korting.

 

10 juni 2013: Conferentie Houd de Naaste Vast

Van mantelzorgbeleid op papier naar bondgenoot-schap in de praktijk. Aanmelden kan hier.

18 april 2013: Eindconferentie 'Clienten waarderen'

Op donderdag 18 april heeft de eindconferentie van het project 'Clienten waarderen'  plaatsgevonden in De Buitenhof. Voor een samenvatting van de eindconferentie Cliënten waarderen met foto's klikt u op de link. De presentatie over Zorgschouwen vindt u hier.

Maart 2013: Kennismarkt Alliade Zorggroep

Vanuit Publicarea heeft Hetti Willemse een lezing gehouden over ons Buurtkompas voor de levensloopbestendige buurt. U vindt de presentatie bij de lezing hier.

Oktober 2012: Publicboat (6e editie)

Twee maal per jaar verkennen wij onder de noemer ‘Publicwalk' met een gevarieerd gezelschap van relaties de veelzijdigheid van ons werkgebied. De editie van 9-10-12 is een bijzondere. In plaats van een verkenning te voet, een vaartocht met rondvaartboot De Cordaan over de Amstel met aansluitend een bezoek aan zorgboerderij Klarenbeek. Ontmoeting en verbinding op het snijvlak van zorg, welzijn en tijdsbesteding staan centraal tijdens deze ‘Publicboat''. U vindt een verslag met foto's hier.

Firma Florie en vd Heuvel biedt De Baten kunstwerk aan, 12 september 2012

MOvactor vestigt zich opnieuw in De Baten

Maandag 27-08-12 tekenden MOvactor en stichting De Baten een huurovereenkomst tijdens een bewonersbijeenkomst in de binnentuin van De Nieuwe Baten. Klik hier voor het persbericht en de foto's.

Oplevering huurwoningen De Nieuwe Baten

Op 12-06-2012 hebben bewoners de sleutel ontvangen van hun nieuwe huurwoning. Klik hier voor persbericht en fotoimpressie.

April 2012: Vijfde Publicwalk

Op 10 april stond de vijfde Publicwalk op het programma. Dit keer liepen we met een gemeleerd gezelschap door de Amsterdamse Bijlmer om de vernieuwingen die daar de afgelopen jaren hebben plaats gevonden met eigen ogen te aanschouwen. Een inspirerende wandeling die ons een andere kant van de Bijlmer heeft laten zien. U vindt een verslag met foto's hier.  

Jaarverslag 2011 Stichting De Baten

Voor het inhoudelijk jaarverslag 2010 van Stichting De Baten, klik hier.

11-10-2011: Vierde Publicwalk

Begin oktober 2011 vond de vierde Publicwalk plaats langs Amsterdamse School architectuur en Restaurant Freud in de Spaarndammerbuurt, Amsterdam. Het was een inspirerende middag waarin fysieke en sociale facetten van het publieke domein bij elkaar kwamen: verbanden die ook de kern vormen van de projecten waar Publi care a zich mee bezighoudt. Een verslag met foto's van de geslaagde wandeling vindt u hier.  

12-04-2011: Derde Publicwalk

Op 12 april 2011 vond alweer de derde Publicwalk plaats, waarin het thema sociale ondernemingen centraal stond. Voor een uitgebreider verslag met fotoimpressie, klik hier

Jaarverslag 2010 Stichting De Baten

Voor het inhoudelijk jaarverslag 2010 van Stichting De Baten, klik hier

'Woonservicezones zijn oud denken'

De column van Hetti Willemse over woonservicezones in Zorgvisie eind januari, riep via verschillende kanalen reacties op. De column werd aangehaald in verschillende nieuwsbrieven en er verscheen een nieuwsbericht op de website van Kenniscentrum Aedes –Actiz, klik hier.

Traject 'Houd de Naaste Vast' opgenomen in praktijkwijzer

Het traject Houd de Naaste Vast is opgenomen onder het kopje 'beleid' in een praktijkwijzer die ten doel heeft het samenspel met mantelzorgers te bevorderen. Klik hier voor de praktijkwijzer, op blz 9 'Houd de Naaste Vast'.

19-10-2010: Tweede Publicwalk

Nadat we in april van dit jaar de eerste Publicwalk beleefde in Artis was het nu de beurt aan IJburg. Stef Spigt, marktmeester op IJburg, leidde ons langs verschillende plekken en vertelde het gezelschap hoe deze plekken door, al dan niet succesvolle, samenwerking tot stand waren gekomen. De geslaagde middag werd afgesloten met een heerlijk diner in de haven. Een verslag van de middag volgt in de nieuwsbrief, een overzicht met foto's vindt u hier.

Thuis Voelen gepresenteerd op 4th European Nursing Congress

Woensdag 6 oktober presenteerde Hetti Willemse de gids "Thuis Voelen" aan een volle zaal met verpleegkundigen en andere geinteresseerden. De engelse abstract die speciaal voor het congres, dat van 4-7 oktober in Rotterdam plaatsvond, kunt u hier lezen.

Ook "Thuis Zijn" weer volop in aandacht media

Net als zijn voorgangers "Thuis Voelen" en "Thuis Wezen" krijgt ook het nieuwe boek van Hetti Willemse en Tineke van den Klinkenberg weer volop de aandacht in de media. Zie hier bijvoorbeeld een bericht in de Stentor van 29 september met foto van een enthousiaste Dominee Gremdaat die "Thuis Zijn" in ontvangst neemt.

Eerste exemplaar "Thuis Zijn" uitgereikt

Het nieuwe boek van Hetti Willemse en Tineke van den Klinkenberg "Thuis Zijn. Staan voor waardige zorg. Bestuurders aan het woord en verpleeghuizen in beeld." is op 28 september 2010 op het congres Waardige Zorg gepresenteerd.  In het boek zijn onder andere 10 prikkelende interviews opgenomen met bestuurders in de langdurige zorg. Voor meer informatie over het boek, zie het persbericht.

               

Bestellen Thuis Zijn

Thuis Zijn is mede mogelijk gemaakt door Vereniging Het Zonnehuis en vanaf nu ook voor € 12,50 te bestellen via info@vereniginghetzonnehuis.nl.

Gids 'Thuis Voelen' internationaal gepresenteerd

Namens Publicarea is Hetti Willemse afgelopen maand afgereisd naar Finland om daar de gids 'Thuis Voelen' te presenteren. Van 16 t/m 18 juni vond daar in Tampere het Integrated Care Congres plaats.

Een link naar de engelstalige flyer die speciaal voor het congres is ontwikkeld vindt u hier. De engelstalige presentatie vindt u hier.

Hetti Willemse pleit in Trouw en Zorgvisie voor 12-urige werkweek

In dagblad Trouw en in Zorgvisie pleit Hetti Willemse voor het invoeren van de 12-urige werkweek. Niet alleen vanwege de voordelen die door verpleegkundigen en verzorgenden vaak genoemd worden, zoals een kortere werkweek en meer continuïteit in de zorg, maar ook als oplossing voor arbeidsmarktproblematiek en de tevredenheid van medewerkers in de zorg. Lees de publicaties op onze pagina Publicaties.

De eerste Publicwalk een feit!

Op 20 april 2010 heeft de eerste Publicwalk plaatsgevonden in Artis te Amsterdam. Voor een uitgebreider verslag klik hier, de fotoimpressie vindt u hier.

De bouw van de Nieuwe Baten is gestart!

Nadat op 29 december officieel de eerste paal werd geslagen, werd op 21 januari feestelijk de start van de bouw gevierd met de plaatsing van het trafohuisje op de plek waar straks de Nieuwe Baten, ook wel bekend als Parkview, zal verrijzen. Leest u hier een verslag van deze feestelijk gelegenheid. Publicarea is medeverantwoordelijk voor de directievoering van Stichting De Baten en verzorgt de communicatie met omwonenden en betrokkenen.
-